DVODNEVNA OBUKA ZA ZAPOSLENE U MINISTARSTVU PRAVDE: PRIMENA NOVOG SISTEMA NADZORA RADA JAVNIH IZVRŠITELJA

19. Novembar 2019.

Uz podršku Projekta, Ministarstvo pravde organizovalo  je dvodnevnu obuku od 18. do 19. Novembra 2019., za zaposlene u Odeljenju za pravosudne profesije Ministarstva, a u vezi sa elektronskim nadzorom nad radom javnih izvršitelja.

Cilj ove obuke bila je prezentacija sistema za elektronski nadzor javnih izvršitelja zaposlenima u ministarstvu, koji rade na poslovima nadzora javnih izvršitelja.

Učesnici obuke su imali priliku da od predstavnika Odseka za e-pravosuđe dobiju sve relevantne informacije u vezi sa vršenjem elektronskog nadzora nad radom javnih izvršitelja, kao i da se upoznaju sa načinom sprovođenja elektronskog nadzora u postupcima u kojima će se primenjivati odredbe izmenjenog pravnog okvira u oblasti izvršnja i obezbeđenja, od 1. januara 2020. godine.

Ministarstvo je od oktobra 2019. godine godine, građanima, advokatima i privredi na Portalu sudova, omogućilo da ostvare uvid u svoj predmet izvršenja, za sve predmete koji su započeti od septembra 2019. godine, čime je znatno uvećana transparentnost izvršnog postupka.

Poslednje izmene i dopune Zakona o izvršenju i obezbeđenju, koje počinju da se primenjuju od 1. januara 2020. godine, uvešće u izvršni postupak velike novine, kao što su e-Aukcija ili elektronska oglasna tabla.