NASTAVAK OBUKE ZA NOSIOCE AKTIVNOSTI U OKVIRU AKCIONOG PLANA ZA POGLAVLJE 23

29. Oktobar 2019.

U saradnji sa Ministarstvom pravde, Projekat je 29.10.2019. organizovao novi krug obuke za zaposlene u nadležnim državnim organima u vezi sa unapređenjem izveštavanja o sprovođenju Akcionog plana za Poglavlje 23.

U pitanju je nastavak obuke o izveštavanju, koja je održana od 24. do 25. septembra 2019. godine u okviru podrške koji Projekat pruža. 

Cilj obuke je da unapredi znanje i veštine učesnika, koje su potrebne za efektivno praćenje i izveštavanje o sporovođenju Akcionog plana za Poglavlje 23, sa posebnim osvrtom na pripremu konciznih izveštaja o rezultatima sprovođenja.

Takođe, učesnici su mogli da se upoznaju i sa novim načinom praćenja izveštavanja, a u fokusu obuke je bilo i jačanje kapaciteta kontaktnih osoba koje izveštavaju o sprovođenju Akcionog plana, kako bi se upoznale s novom metodologijom izveštavanja, prema predloženom revidiranom Akcionom planu i Metodološkim priručnikom za kontaktne osobe AP 23 koji je Projekat izradio.

Pregovaračka grupa za Poglavlje 23 pripremila je Nacrt revidiranog Akcionog plana za Poglavlje 23, a jedan od ciljeva te revizije bila je upravo unapređenje mehanizma praćenja i izveštavanja kako bi se otklonili uočeni nedostaci u procesu.

Na obuci su detaljno objašnjene predložene izmene u mehanizmu praćenja sprovođenja Akcionog plana za Poglavlje 23, kao i mehanizam ranog uzbunjivanja u slučajevima kašnjenja u sprovođenju.