RADIONICA: MEHANIZMI ZA PRAĆENJE SPROVOĐENJA STRATEŠKIH DOKUMENATA

18. Decembar 2019.

U saradnji sa Ministarstvom pravde, Projekat je 18. decembra 2019. za zaposlene u Ministarstvu organizovao jednodnevnu radionicu o važećim i budućim mehanizmima za praćenje sprovođenja strateških dokumenata u sektoru pravde.

Pomoćnik ministra pravde za evropske integracije i međunarodne projekte Čedomir Backović istakao je da je cilj radionice unapređenje kvaliteta i jačanje veština zaposlenih, budući da će proces praćenja implementacije dva strateška dokumenta zahtevati još veće angažovanje. Backović je rekao da su u pitanju nova Nacionalna strategija za razvoj pravosuđa za period 2019-2024. godine, čije se usvajanje uskoro očekuje, i Akcioni plan za Poglavlje 23, čija je revizija u toku.

U okviru Projekta, koji pruža ekspertizu, prenos praktičnih znanja u pravnim, strateškim, institucionalnim i aspektima izgradnje kapaciteta u vezi sa reformom pravosuđa, koordinacijom i praćenjem sprovođenja mera Akcionog plana za Poglavlje 23, trenutno se analizira postojeći okvir za praćenje i evaluaciju rezultata u sektoru pravde.