PREGOVARAČKA GRUPA ZA POGLAVLJE 23 O KOMENTARIMA EK NA PRVI NACRT REVIDIRANOG AKCIONOG PLANA

22. Oktobar 2019.

Pregovaračka grupa za Poglavlje 23 održala je u Klubu poslanika, 22.10.2019., sastanak na kome su razmatrani komentari Evropske komisije na prvi Nacrt revidiranog Akcionog plana za Poglavlje 23. Sastanak nosilaca aktivnosti u okviru Akcionog plana za Poglavlje 23 zajedno su organizovali Projekat i Ministarstvo pravde. 

Ministarstvo pravde zaduženo je za koordinaciju i usmeravanje delovanja više od 60 različitih institucija uključenih u sprovođenje Akcionog plana za Poglavlje 23.                                

Pomoćnik ministra pravde i šef pregovaračke grupe za Poglavlje 23, Čedomir Backović rekao je da su komentari eksperata iz Brisela na prvi Nacrt revidiranog Akcionog plana za Poglavlje 23 stigli i da, na održanom sastanku, institucije koje su nosioci aktivnosti u okviru tog akcionog plana treba da ih razmotre i iznesu svoje komentare, sugestije i predloge.

Nosioci aktivnosti u okviru Akcionog plana za Poglavlje 23 treba da u narednom periodu Ministarstvu pravde dostave pismene predloge u vezi sa komentarima iz Brisela, da bi potom bio sačinjen i novi Nacrt revidiranog Akcionog plana za Poglavlje 23. Nakon toga sledi nova javna rasprava i dijalog sa civilnim društvom.

Novi Nacrt revidiranog Akcionog plana za Poglavlje 23 će potom biti predstavljen Evropskoj komisiji.